PVC Vloeren

Goedkope PVC Vloeren

Goedkope pvc vloeren zijn er de laatste twee jaar genoeg bijgekomen. Er is een explosieve groei in assortiment, designs en prijsklassen. Hierdoor zijn er ook een hoop goedkope pvc vloeren bijgekomen. Deze prijzen zeggen natuurlijk niks over de kwaliteit van de vloeren en je moet je dan ook goed laten informeren voordat je de goedkoopste pvc vloer aanschaft. De voordelen van goedkope vloeren zijn dat als je ergens tijdelijk gaat wonen je niet al te veel hoeft uit te geven voor een vloer. Maar er zijn ook nadelen aan deze goedkope pvc vloeren. Vaak zijn het niet de beste kwaliteiten, zijn het overjarige modellen of zijn het niet de meest populaire en trendy kleuren waar je uit kunt kiezen.

Goedkoop is duurkoop?

We kennen allemaal wel de uitdrukking “Goedkoop is Duurkoop” maar dat gaat natuurlijk lang niet altijd op. Je kunt ook best kwalitatief goede producten voor weinig geld kopen. Met pvc is dit echter een ander verhaal. Hierbij zijn de goedkopere vloeren ook echt wel kwalitatief minder en zou de uitdrukking dus best is van toepassing kunnen worden. Zeker als je ook vloerverwarming onder de pvc vloer wilt leggen is het aan te raden om je goed te laten adviseren over de prijzen en de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Kortom, goedkope pvc vloeren zijn niet per definitie slecht maar laat je wel goed informeren in een reeds bestaande woninginrichting winkel die een goede naam heeft opgebouwd. Eerlijk advies duurt het langst!

Prijzen

De prijzen van pvc vloeren liggen nogal ver uiteen. Voor twee jaar geleden lagen de prijzen dichter bij elkaar maar toen was de keuze in het assortiment van pvc vloeren vele malen kleiner. Nu, tegenwoordig heeft vrijwel ieder bekend merk een zeer ruim aanbod in pvc en zijn er ook goedkopere vloeren aan de collecties toegevoegd. De voordelen van een ruim assortiment is dat prijzen gedaald zijn, er veel meer keuze is gekomen en er vele aanbieders zijn met goede kwaliteit pvc vloeren. De nadelen zijn dat je soms geen idee meer hebt wat je moet kiezen, wat de juiste kwaliteit / prijs verhouding is en dat goedkoop pvc vloeren op diverse sites zoals bijvoorbeeld marktplaats aangeboden worden.
Je kunt pvc vloeren een beetje globaal indelen in drie verschillende prijsklassen. Van goedkoop naar duur ziet dat er een beetje als volgt uit:

 • Klasse 1
  €10 - €20 / m2
  Dit zijn de goedkopere pvc vloeren die alleen geschikt zijn voor normaal en licht woongebruik.
  Vaak een beperkt aantal kleuren en disign of overjarige modellen.
 • Klasse 2
  €20 - €30 / m2
  Dit zijn de betere kwaliteitsvloeren waarin volop keuze mogelijkheden zijn en waarbij normaal woongebruik,
  zwaar woongebruik en licht commercieel gebruik geen enkel probleem is.
 • Klasse 3
  vanaf €30 / m2
  Deze categorie zijn topvloeren. Geschikt voor zwaar woon gebruik, zwaar commercieel gebruik
  en verkrijgbaar in vrijwel elk denkbaar design of kleur.