Tapijt

Wij bij Baldenhofer Doetinchem hebben een breed aanbod in kamerbreed tapijt leverbaar in 400 en 500cm breed.

Kamerbreed tapijt is leverbaar in synthetische of wollen garens of een combinatie van beiden. De keuze is te maken tussen een weelderige hoogpool of een functionele bouclé kwaliteit. De zogenaamde moquettekwaliteiten tonen klasse en kwaliteit. Het kleuraanbod is divers en de toepasbaarheid zeer breed! De tendens is dat patronen borders en creatieve oplossingen vaker worden toegepast. Van kamerbreedtapijt kan ook ideaal een afgepast karpet worden gemaakt. De diverse afwerkranden bieden hiervoor fantastische oplossingen.

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond.

Tapijt biedt hier een oplossing voor.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.

Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren  met de rest van uw interieur. Klik hieronder op één van de merken om een deel van het assortiment te bekijken.