Grastapijten

Geen zin om gras te maaien? Neem dan kunstgras!

Kunstgras is een grastapijt dat bijna net zo echt lijkt als gras. Alleen heb je met kunstgras natuurlijk geen last van kale plekken of onkruid. Ook hoef je je kunstgras tuin nooit te sproeien en heb je altijd een mooi gazon, weer of geen weer! Kinderen kunnen lekker spelen in de tuin zonder vies te worden of het gras te beschadigen.

Kunstgras kun je heel eenvoudig zelf leggen

Kunstgras kan zowel op een verharde als een zachte ondergrond gelegd worden. Dus zowel op een betonnen vloer als op tuingrond. Zorg wel dat de ondergrond egaal is voordat je het grastapijt gaat leggen. Verwijder beplanting en ontgraaf vervolgens de grond tot een diepte van ongeveer 10 cm. Gooi er zand in en egaliseer de oppervlakte met een houten lat. Leg er eventueel een geovlies bovenop om onkruid te voorkomen en om de druk te verdelen. Bij een harde ondergrond zoals beton of straatwerk adviseren we om afval te verwijderen en grote ruimtes op te vullen in het oppervlak.

Zodra de ondergrond egaal is gemaakt, kun je het grastapijt leggen. Zorg ervoor dat eventuele plooien goed glad gestreken worden. Kleinere plooien loop je er vanzelf uit. Kunstgras kun je heel eenvoudig met een stanleymes op maat snijden en vervolgens leggen. Gooi er eventueel zand overheen en bezem het kunstgras tegen de vezelrichting in omhoog.

Assortiment